Weston-super-Mare

Det är ett evigt regnande här i Bristol för tillfället. Har regnat i princip varje dag i två veckor nu, segt är det… Speciellt när man hör hur fint väder det är i Sverige. Men för att inte sitta inne och uggla bestämde vi oss ändå för att åka på utflykt idag. Vi har velat åka ut till havet enda sedan vi kom hit och idag gick färden till Weston-super-Mare. 20 minuters tågresa från Bristol finns denna lilla ort som egentligen inte har så mycket att erbjuda mer än en strandpromenad, strand och en pir. Kändes väldigt pittoreskt och turistigt fast samtidigt gammalt och slitet. Det hjälpte nog inte att det regnade och blåste en massa, hade det varit sol hade man nog känt annorlunda. Kan tänka mig att där är mysigt en solig dag.

Det var hursomhelst härligt att vara vid havet igen och vi gick en strandpromenad och tittade på de som kite-surfade, de fick upp en himla fart i blåsten. På stranden, som var väldigt bred, erbjöd de även att man kunde få rida på åsnor, hästar och åka häst och vagn. Blev lite förvånad över att de inte hade hjälmar när de red men det kanske bara är hästtjejen i mig som reagerar på sådant. Det var många barnfamiljer på stranden och där fanns mycket roligheter för barnen som hoppborgar och annat. Det fanns även barn som badade i detta väder! Burr så kallt!

Vi hittade ett litet café precis vid vattnet att äta lunch på och drack varsin kopp te och tog oss sen tillbaka mot Bristol. Lagom liten söndags-utflykt! Vi hade nog ändå ”tur” med vädret för när vi stod och väntade på tåget tillbaka började det regna ännu mer än det gjorde när vi gick runt i stan, alltid något!
Här kommer några gråa bilder från dagen:

DSC_0691DSC_0698 DSC_0695

På tisdag har vi hyrt bil och ska ta oss ner mot Brighton och Seven sisters. Seven sisters är ett naturområde vid kusten som har höga vita klippor ut mot havet. Ska bli så himla roligt! Lite nervöst dock att köra i vänstertrafik men det ska nog gå bra.

Hoppas allt är bra där hemma!
Kram
Magda

This entry was posted in England.

2 comments

Lämna ett svar