Roadtrip till Seven sisters och Brighton

I tisdagsmorse stegade vi mot Avis biluthyrning för att hämta ut vår hyrbil. Det blev en liten Polo, skönt med en lätt bil i den okända vänstertrafik världen. Jag började köra och blev direkt förvirrad av att växla med vänsterhand men framförallt att backspeglarna kändes helt fel. Det var inga problem att titta på rätt håll eller svänga på rätt håll, tror vi hunnit vänja oss vid det på de här 5 månaderna. Som tur var är rusningstrafiken ut från Bristol på morgonen inte lika illa som om man ska in i staden så vi kom hyfsat smidigt ut på motorvägen. Vi satte GPS:en (google maps i mobilen) på Brighton och valde att inte köra ändå till London och sen ner även fast det skulle vara snabbaste vägen utan vi körde ner förbi Portsmouth och så kustvägen till Brighton. Det gick bra att göra på motorvägarna, där är ett väldigt hetsigt tempo och ovant att köra på tre-filiga vägar men fram kom vi! Det svåra blev när vi skulle igenom typ 20 rondeller den sista biten (engelsmännen tycks gilla rondeller lika mycket som svenskar…) då det dels var fler filer i rondellen än vad vi har och dels är trafikljus i vissa rondeller också. Det var även svårt att ha koll på vart man hade vänster sidan av bilen då man inte är van vid att sitta på höger sida. Jaja nog pratat om bilkörningen men det var lika stort äventyr som själva platsen vi kom till!

Efter ett lunchstopp i Brighton åkte vi vidare mot Seven sisters Country Park, tog ca 40 minuter att köra. Där kan man gå ut och kolla på de höga vita klipporna som finns längst med kusten. Här hade vi supertur med vädret, det var soligt, lite blåsigt men varmt! Solglitter i havet och de häftiga branta klipporna längst med vattnet, så otroligt vackert! Vi började med att gå ner till stranden och tittade upp på klipporna, sen klättrade vi upp för branten och upp på toppen på högsta klippan. Där hade inte pappa klarat av att vara iaf… Uppe på den hörde vi några svenska tjejer prata, känns så ovant nu att höra svenska runt omkring sig, man måste anstränga sig lite extra för att höra om det faktiskt är svenska de pratar. Efter en fikastund uppe på toppen tog vi oss tillbaka mot bilen och åkte tillbaka till Brighton. Nu fick Erik köra och han upplevde samma förvirring som jag. Vi kom fram till vårt hotell iallafall och gick in mot stan och vandrade runt i smågatorna i centrala Brighton. Nu hade vi inte lika mycket tur med vädret längre, för en gångs skull stämde väderleksrapporten och det började regna vid fem. Nu var det inte lika mysigt längre så vi satte oss på en pub och tog varsin öl och vitlöksbröd. När det sedan blev dags för kvällsmat gick vi till Jamie’s Italian, mycket god mat!

Morgonen därefter började med att vi fick upp en frukostkorg till vårt rum med massa godsaker i som vi fått välja ut från en lista kvällen innan. Supermysig idé! Vi blev så mätta att vi inte behövde äta förrän halv fyra på eftermiddagen sen… Det var uppehåll på förmiddagen så vi begav oss ut och gick längst med strandpromenaden, dock blåste det galet mycket så det var inte jättebehagligt direkt. Vi gick även ut på piren och tittade lite men sen kände vi att vi lika gärna kunde bege oss hemåt eftersom vädret inte skulle bli bättre. Brighton var verkligen en jättemysig stad och mycket renare än Bristol. Vi bestämde oss för att åka via Stonehenge på vägen hem, så efter 20 rondeller på tillbaka vägen och några motorvägar/landsvägar till var vi framme vid Stonehenge, man kunde se stenarna från vägen också. Vi fick parkera 2km från dem och fick en smärre chock när vi såg att det kostade £18 per person för att få komma ända fram till dem.. Aldrig tänkte vi men gick ändå så pass långt fram så att vi var typ 200meter ifrån dem men ändå kunde se. Så nu kan vi bocka av det iallafall. Något grymtande över hutlösa priser gick vi tillbaka mot bilen. Hur kan man ta så mycket pengar för att få se några stenar som funnits där sedan ca 2000 år före kristus?? Vi uppskattade att de tjänar ca £30000 på en dag om det alltid kör så många bussar fram och tillbaka till stenarna som det gjorde när vi var där. Tycker det är lite snedvridet. Jaja, efter det åkte vi mot Bristol igen. Väl i Bristol var vi tvungna att tanka och att komma in i Bristol i rusningstrafik är kanske inte så välplanerat… Det tog oss en halvtimme att ta oss en sträcka som det tar en kvart att gå, segt!

Här kommer en bildbomb från våra två dagar:
thumb_DSC_0722_1024 thumb_DSC_0757_1024 thumb_DSC_0738_1024 thumb_DSC_0732_1024 thumb_DSC_0720_1024 thumb_DSC_0714_1024 thumb_DSC_0710_1024 thumb_DSC_0702_1024
thumb_DSC_0761_1024thumb_DSC_0765_1024thumb_DSC_0767_1024
thumb_DSC_0773_1024
thumb_DSC_0781_1024thumb_DSC_0782_1024thumb_DSC_0788_1024
thumb_DSC_0789_1024thumb_DSC_0791_1024thumb_DSC_0795_1024

Det var ett väldigt roligt äventyr iallafall! Nu väntar nästa om två veckor då vi ska hyra bil igen och köra ner till sydvästra England i 5 dagar. Längtar!

Kram!
Magda

This entry was posted in England.

One comment

  1. Lotta Jansson says:

    Så trevligt skrivet och så mycket fina bilder.
    Toppenkul med blogg och vlogg!
    Kram från oss i Lomma 🙂

Lämna ett svar