Road trip dag 2

Vi vaknade upp ganska så tidigt för det var så fuktigt i rummet. Frukosten var serverad när vi kom ner och vi satt och tittade ut över den gröna utsikten från stugan. Vi ville inte bara åka därifrån direkt så på förmiddagen tog vi en promenad genom skogen till ett historiskt hus som heter Cotehele house. Det byggdes redan på 1400-talet och ingår i Englands National Trust som är en organisation som bevarar alla dessa gamla byggnader. Vi gick upp och kollade runt huset men tyvärr var det inte öppet än så vi kunde inte gå in i det. Vi gick även ner till floden där ”hamnen” var till ägorna. Allt var så himla vackert! Det kändes nästan som att vara tillbaka i Thailands djungel när vi gick genom skogen för det var redan väldigt varmt och även väldigt fuktigt, puh!

Frukost utsikten!

Frukost utsikten!

"Djungeln"

”Djungeln”

DSC_0901 DSC_0905 DSC_0906 DSC_0908 DSC_0911

Sen bar det av mot nästa stopp på vår resa, återigen körde vi söderut och ner till ett ställe som heter St Mawes. Det kändes som att komma till medelhavet med vitmålade stenhus, färglada blommor och klarblått vatten. Vi gick en liten runda i orten och åt vår lunch med havsutsikt. Därefter åkte vi vidare, målet var Lizard, den sydligaste punkten i England. För att slippa köra tillbaka samma väg som vi kom tog vi en liten bil färja, King Harry Ferry, som drogs över med kedjor. Lite häftigt (Erik var mycket mer fascinerad över detta än jag..). Den tog bara 10 minuter men var en rolig upplevelse. Det tog ungefär 2 timmar att komma ner till Lizard. Vi parkerade bilen uppe i orten och så promenerade vi ner mot havet. Varken jag eller Erik var speciellt imponerade över det, kändes som lite för mycket turister på samma ställe men landskapet var fortfarande lika häftigt att se. Det är så mäktiga klippor längst med hela Englands kust. Det känns dock i benen! Det var dock mycket bättre att åka hit än att åka till det som kallas ”Land’s end” som ligger på västra sidan av Cornwalls kust. Där kostar det £6 för att kunna komma ner och kolla på stenarna som ska vara Englands mest västra del mot Atlanten. Löjligt. Vid Lizard var det frivilligt om man ville lägga någon peng för parkeringen och resten var öppet för alla. Mycket trevligare. Det är ju ändå natur som funnits där mycket längre än vi har…

St Mawes

St Mawes

St Mawes

St Mawes

St Mawes

St Mawes

King Harry Ferry

King Harry Ferry

The Lizard point

The Lizard point

Lizard

Lizard

Nu var det dags att åka till vårt 3e Airbnb som låg ganska långt upp, nära Atlant-kusten. På vägen dit hamnade vi ett bilkaos. Vi körde på en av deras smala landsvägar där det endast får plats en bil och det finns små mötesfickor längst med vägen. I en sväng hade en mötande bil gått i sönder och vi hade typ 10 bilar bakom och 10 bilar framför så vi kom ingen vart. Vi lyckades med nöd och näppe trycka oss förbi några bilar på den smalaste delen och sen fick några bilar backa till mötesplatserna. Pulsen var något hög där kan jag säga! Problemet är att det inte finns några väggrenar här. Antingen är det höga häckar som kantar vägarna eller så är det murar och hus. Vi ville ju inte repa hyrbilen direkt. Jaja vi kom fram hela till nästa ställe som var en liten gård där en mamma med sin dotter bodde. Nu hade vi verkligen hamnat i ett typiskt engelskt hem, det var otroligt smutsigt. Saker överallt och allt var bara smutsigt, väggar, golv och tak. Äckligt! Rummet vi skulle bo i var nog det renaste i huset och badrummet var fräscht så det var ju skönt! De hade ganska många hästar på sin gård och 4 hundar i huset och det luktade riktigt fränt, man ville inte ta för djupa andetag genom näsan. För att komma därifrån lite på kvällen åkte vi ut till en liten by vid havet, Porthtowan. Där åt vi kvällsmat på en riktig surfbar och sen gick vi en lång runda upp för klipporna längst med kusten. Häftigt att se Atlanten för första gången! När vi kom tillbaka till gården gick vi en runda runt ägorna. De hade ruiner bredvid deras gård från där de hade tenn-gruvor förr, tydligen var gården en viktig del i den branschen och därför var huset K-märkt. Tycker dock de kunde bevarat huset lite bättre.. Vi försökte leta rena tallrikar i huset på morgonen men det kan jag berätta om i nästa inlägg.

Porthtowan

Porthtowan

DSC_0951 DSC_0958 DSC_0959

Ruinerna från gruvorna bakom gården

Ruinerna från gruvorna bakom gården

Kram!
Magda

One comment

  1. Lotta Hollström says:

    Så vackra bilder och vilken härlig resa! Fast ett skitigt airbnb känns ju så där!
    Då var kanske tältet att föredra 🙂

Lämna ett svar