Roadtrip dag 4

Det var himla gott med en hotellfrukost efter lite halvdana frukostar dagarna innan. Vi åkte sedan vidare längst med Newquay’s kust och stannade till strax norr om staden och beundrade utsikten över stränderna och kusten uppe på klipporna. Det var väldigt många som surfade längst med stränderna. Nästa mål var en japansk trädgård som låg ute på landet norr om Newquay. Pappa har ju väldigt mycket japanska växter (läs bambu…) i sin trädgård så vi tyckte det lät intressant att besöka en ”riktig” japansk trädgård. Den var inte jättestor men väldigt vacker! Det var kul att känna igen flera växter från pappas trädgård men även se mycket nytt. Kvinnan som hade stället berättade att de försökt blanda de japanska växterna med traditionella engelska växter för att skapa trädgården då japanerna tydligen anser att det är så man ska göra för att få till den bästa japanska trädgården. Hur som helst var det intressant att se och nu har vi massa tips till pappa och inspiration till vår egna trädgård (eller balkong..) i framtiden.

Newquay

Newquay

Newquay

Newquay

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Japanska trädgården

Sen fortsatte vi norrut mot Tintagel Castle. Det är ruiner efter ett slott som byggdes på 1200-talet och ligger ute på klippöar vid Atlant-kusten. De har dock hittat rester från att människor bodde på dessa klippor redan på 400-talet. Så häftigt! Det måste varit så utsatt där ute och framför allt kallt alla andra årstider än somrarna. Det blev mycket promenerande och klättrande upp till klipporna, mycket träning för benen! Vi fick en föreläsning av en äldre man som förklarade öns historia och om de olika tidsepokerna. Det var även arkeolog team som jobbade med nya utgrävningar för att lära sig mer om hur människorna hade bott där.

DSC_1111 DSC_1113 DSC_1117 DSC_1118 DSC_1119 DSC_1125 DSC_1136

Arkeologteamet

Arkeologteamet

Efter att ha promenerat upp tillbaka till bilen var vi supertrötta i benen så vi tyckte det fick räcka med turistande för idag och åkte mot sista nattens Bed & Breakfast. Detta hade vi också hittat via Airbnb. Coombe farm låg ute på landet utanför Barnstaple. Så återigen in på dessa tokiga minivägar för att komma fram till boendet med hjärtat i halsgropen… B&B:t låg iallafall otroligt vackert i en liten dal och gården var verkligen så som man tänker sig att en engelsk gård ska se ut (inte som den smutsiga gården som vi sov på tidigare i veckan). Så himla vackert! Jag la in en länk till hemsidan om ni klickar på namnet så borde ni se om ni vill. Rummet vi bodde i hette The Cloud Room och var fint renoverat med eget badrum (med både dusch och badkar!!), vi kände att vi kunde stanna där för alltid typ. Vi fick bord ganska så sent på kvällen på byns värdshus så vi slappade lite och gick sen en promenad för att sen ta oss ner till byn. Det var en mysig kväll och i puben kändes det verkligen som att alla kände alla! Vi åt varsina lammkotletter och varsin god efterrätt. Sen gick vi hem i mörkret, tycker inte om sånt men det fanns ju inte så många man kunde möta där ute direkt. Vi sov himmelskt gott därute på gården i tystnaden. Inga fiskmåsar, bilar, bussar, fulla människor som skriker, ambulanser eller nattklubbar. Så skönt att få en paus!

Miniväg! Inte kul att köra på alls!

Miniväg! Inte kul att köra på alls!

DSC_1153 DSC_1140 DSC_1151 DSC_1148 DSC_1141 DSC_1150

Kram
Magda

2 comments

  1. Lotta Hollström says:

    Så himla mysigt! Kul att ni träffat lute infödda som kunnat berätta mkt för er!
    Känns som ni han med mkt under dessa fem dagar. Så kul att läsa allt! O många vackra bilder ixå 😘

Lämna ett svar