Roadtrip dag 5

Morgonen började med en väldigt god frukost där de serverade hemmagjord müsli och nybakat bröd. Vi hade gärna stannat där en natt till, tog emot att åka ifrån tystnaden tillbaka mot Bristol. Planen var att köra igenom Exmoor’s nationalpark och sen motorvägen tillbaka till Bristol.

Vi följde landsväg A39 som inte var så smal (hade till och med en mittlinje) vilket var skönt. Denna nationalpark kändes till en början mer bebodd än Dartmoor. Vi stannade till vid Lynmouth som var en liten by precis vid havet nere i en vacker dal. Det rann en flod genom byn som mynnade i havet där man tydligen kunde se laxar när de leker. Synd att det inte var rätta tiden för det nu!  Hade varit häftigt att se. Vi gick en sväng i byn och upp längst med floden innan vi körde vidare. Vägen fortsatte uppför en väldigt brant backe och väl uppe så körde vi längst med havet över rullande kullar. Det var helt otroligt vackert! Vattnet över Bristol kanalen var helt blankt och stilla. Vi stannade till vid ett ställe där det betade en massa Exmoor ponnyer och gick och kollade lite på dem och sen gick vi och beundrade utsikten. Vi kunde se till Wales därifrån. Den här delen av Exmoor var inte lika bebodd och vyerna var fantastiska. Ville inte åka därifrån men vi skulle ju lämna tillbaka bilen…

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

Lynmouth

DSC_1177

Exmoor

DSC_1175 DSC_1182 DSC_1183

Därefter åkte vi direkt hemåt längst med landsvägen och sedan upp på motorvägen. Motorvägarna här har 3 filer och är väldigt hetsiga. Det var dock ganska mycket köer längst med motorvägen så vi behövde inte köra så fort som tur var. Så fort vi kom in i Bristol ville vi bara ut ur bilen, det är inte roligt att köra bil i den här staden. Man kommer ju typ ingenstans för det är bilar överallt och om man ens funderar en halvsekund på vilken fil man ska ligga i så tutar de på en… Vi var dock väldigt nervösa för att ha repat bilen på vår biltur eftersom vi varit tvungna att trycka oss in i häckar emellanåt när vi mött andra bilar men som tur var fick den godkänt!

Den här veckan var helt fantastisk att kunna genomföra och verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Vi bråkade faktiskt bara en gång under veckan när jag blev stressad inne i en ort och jag tyckte Erik läste vägbeskrivningen alldeles för långsamt, stackars honom… Annars gick allting förvånansvärt smidigt och bra. Vädret var i stort sett på vår sida och genom att använda Airbnb hittade vi boenden vi nog aldrig skulle hittat annars och fick träffa intressanta människor. Resan fick oss också att verkligen älska den engelska landsbygden, förutom vägarna då. Vi har kommit fram till att vi föredrar mycket mer att komma ut från städerna än att vara i dem (förutom London, fast där dras vi alltid till parkerna) vilket tyder på det vi redan visste att vi inte är stadsmänniskor egentligen.

Mina tre höjdpunkter från veckan var nog Dartmoor, Exmoor och det B&B vi stannade på sista natten.
Eriks tre höjdpunkter från veckan var Dartmoor, Eden project och också sista nattens B&B.

Kram!
Magda

One comment

  1. Lotta Hollström says:

    Vilken härlig resa och så trevligt skrivet. Känns nästan som man är med 🙂 ja, stackars Erik o visst han har ett ”engelskt” tålamod 😉 bilderna är helt fantastiska och det är så vackert grönt! Nu får ni åka på nya turer så vi får följa med i landskapet. 😊😘

Lämna ett svar