Tyntesfield

Onsdagen den 27 juli åkte jag och Felicity (min kollega i butiken) till Tyntesfield, en viktoriansk gammal herrgård som ligger strax utanför Bristol. Det tillhör numera National trust organisationen men från 1830 talet då det byggdes och fram till 2001 tillhörde det den rika familjen Gibbs.

Jag och Felicity visste inte riktigt hur vi skulle ta oss dit men vi valde en av de två bussarna som vi fick som förslag av google där det såg ut som att vi skulle ha kortast bit att gå. Busschauffören släppte av oss mitt på en liten väg där det inte ens fanns en busshållsplats men enligt Felicity var vi nära herrgården och hon hade rätt. Det visade sig dock att vi hamnade på andra sidan ägorna från där man skulle få sina biljetter så vi gick runt lite på ägorna först innan vi kom rätt. Sen fortsatte vi att utforska ägorna, det var väldigt vackert och välskött. Klockan tolv hade vi bokat biljetter för att få gå in i huset och det var verkligen värt att gå in där. Den sista personen som bott i huset hade endast levt i en liten del av huset så det mesta var välbevarat och de hade försökt återskapa huset så att det såg ut som när Antony Gibbs levde där mellan 1841-1907. Det som jag tyckte var synd var att vissa av rummen inte var öppna för allmänheten och jag hade gärna sett fler av sovrummen och hur tjänstefolket levde. Det verkade som att familjen hade varit väldigt förmögna, de blev tydligen rika på Guano som är fågelspillning från Peru som man använde (använder?) som gödsel, de hade till och med ett eget kapell som de byggt ihop med sitt hus och även gjort stora renoveringar på huset under 1860-talet.

DSC_1186 DSC_1241 DSC_1237 DSC_1235 DSC_1187 DSC_1196

Felicity i rosenträdgården

Felicity i rosenträdgården

DSC_1210 DSC_1208

Stallbyggnader

Stallbyggnader

DSC_1213 DSC_1216 DSC_1215 DSC_1218 DSC_1219 DSC_1224

Kapellet

Kapellet

Kapellet

Kapellet

Efter att ha sett huset gick vi till köksträdgården som hade massa vackra blommor och olika grönsaker. Sen kände vi oss ganska färdiga så vi tog oss tillbaka till biljetterna-byggnaden där de hade byggt om gamla stallbyggnader till kafé och tog varsin scones innan vi åkte tillbaka till Bristol. Benen var supertrötta efter allt promenerande runt ägorna, det kändes som vi gått hur långt som helst men det var en riktigt trevlig dag. Så skönt att komma ut på landet och andas lite frisk luft!

DSC_1250 DSC_1252 DSC_1260 DSC_1253

Gigantiska lökar!

Gigantiska lökar!

Kram!
Magda

This entry was posted in England.

2 comments

  1. Lotta Hollström says:

    Verkligen vackert och kul att det underhålls så att man får komma in i salongerna och att det inte bara förfaller, för att hålla det så här fint kostar nog en hel del. Jätteroligt att få se 🙂

Lämna ett svar