Bradford on Avon

Förra lördagen åkte jag och Erik till en liten ort utanför Bath som heter Bradford on Avon. Vi hade hört talas om den från Gemma, som vi bodde hos när vi kom till England, hon sa att det var en gullig liten ort med många gamla byggnader så vi ville ta chansen att se den innan vi åker härifrån.

Vi tog tåget från Bristol utan att egentligen ha läst på så mycket om vad det fanns att se där. När vi kom fram strosade vi runt i ”centrumet” som i princip bestod av en gata, det var väldigt gulligt precis som Gemma sagt. Många gamla engelska stenhus. Vi gick längst med floden en bit och över tågrälsen och helt plötsligt var vi vid en gräsplätt där alla var klädda i medeltida kläder, då hade vi hamnat i en brittisk inbördeskrigsfestival! Flera olika stånd där folk gjorde olika saker som smör, lädersaker, mat och kläder. Roligt att se! När vi kom tillbaka till huvudgatan i centrumet hade massa folk stannat på vardera sida av gatan och de hade stängt av den för biltrafik så vi stannade också till för att se vad som skulle hända. Efter en stund började ett inbördeskrigsskådespel! Folk till fots och folk till häst ”krigade” mot varandra, de avfyrade gamla gevär så det luktade krut och luften var full av rök. Det small ju ganska högt mellan husen så flera av barnen runt omkring oss blev tyvärr lite rädda. Vi stod en stund och tittade på innan vi gick vidare runt i orten.

DSC_1271 DSC_1273 DSC_1272 DSC_1296 DSC_1305 DSC_1310

"Gågatan", ca 30 meter lång

”Gågatan”, ca 30 meter lång

DSC_1283 DSC_1276 DSC_1281

En gammal lada vid festivalen

En gammal lada vid festivalen


"Krigarna"

”Krigarna”

"Krigarna"

”Krigarna”

Det tog ju inte så lång tid att utforska så efter en liten promenadrunda åt vi varsin lunch och sedan tog vi oss tillbaka till tågstationen och åkte tillbaka till Bristol. Gemma hade sagt att hon trodde vi skulle tycka bättre om Bradford on Avon än Bath men så kände vi inte, det finns ju mycket mer att göra i Bath plus att vi båda tycker Bath är vackrare med sina ljusa stenhus, men det var en mysig lördagsutflykt!

Kram
Magda

This entry was posted in England.

3 comments

  1. Lotta Hollström says:

    Verkligen en typisk liten engelsk småstad. Charmigt.
    Det var ju lyckat att ni hamnade mitt i skådespeleriet om inbördeskriget.

Lämna ett svar