Oxford och Abingdon

Härom veckan kom jag på att vi inte hade så mycket tid kvar här i England och flera saker vi fortfarande ville hinna med att se. Därför har vi gjort lite intensivt turistande på mina lediga dagar. Förra onsdagen tog vi tåget till Oxford! Det är faktiskt inte så långt dit, bara 1,5 timme från Bristol.

Eftersom vi bara hade en dag där ville vi framförallt koncentrera oss på universitetsbyggnaderna så vi promenerade upp till Universitets parken och gick genom den och sen ner mot Magdalen college. Parken var väldigt vacker, måste vara perfekt för invånarna att ta en promenad genom den eller en joggingtur. Tycker England överlag har väldigt många och vackra parker. Magdalen college var häftigt att se med bland annat ett vackert kapell och en innergård med klostergångar runt omkring (precis som i Harry Potter!). Efter att ha vandrat runt på markerna och i klostret kände vi oss ganska så nöjda och tog oss över gatan till botaniska trädgården. Den var väldigt vacker! Vi strosade runt där och åt lite lunch som vi hade med oss och kollade på människorna som paddlade förbi på kanalen i sina kanalbåtar.

I Universitetsparken

I Universitetsparken

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College, hjortpark

Magdalen College, hjortpark

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Magdalen College

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården, detta kallas "punting"

Botaniska trädgården, detta kallas ”punting”

Christ Church

Christ Church

Christ Church

Christ Church

Christ Church

Christ Church

Fint gammalt hus på en av shoppinggatorna i Oxford

Fint gammalt hus på en av shoppinggatorna i Oxford

Vi fortsatte gå förbi Christ church meadow och förbi Christ church men valde faktiskt att inte gå in där för den öppnade inte förrän än stund senare och det var väldigt mycket folk utanför men så här i efterhand ångrar jag det för det hade ju varit riktigt häftigt att se! Typiskt… Jaja! Vi strosade runt lite bland gågatorna och förbi slottet och sen tog vi oss med buss till Abingdon.

Abingdon är en liten (med betoning på liten!) köpstad strax utanför Oxford. Trots att den är liten har den mycket historia bakom sig och har funnits där sedan stenåldern. Vi kom ju dit på eftermiddagen så vi hade inte jättemycket tid där men det behövdes ju inte heller eftersom det inte är så stort. Vi promenerade runt i staden och längst med Themsen. Vi såg en skylt mot en enhörningsteater vid några gamla byggnader så vi tänkte att det kunde man ju kolla upp och då hamnade vi vid resterna av Abingdon Abbey’s tillhörande byggnader. Abingdon Abbey var ett kloster som byggdes på 600-talet men som sedan förstördes av någon kung (tror han hette kung Henry VIII) och det som finns kvar nu är dessa byggnader som vi hamnade vid som en frivilligorganisation har hand om. Det fanns även en teater som fortfarande används i byggnaden. Roligt! Vi gick en promenad i parken som var bredvid byggnaderna och därefter tog vi varsin drink på en pub längst med Themsen som mamma hade tipsat om. Vi hade tänkt att äta där men tyvärr var inte köket öppet förrän halv sju och då skulle vi inte hinna till bussen som gick en halvtimme senare så det blev en pizza på Pizza express istället.

Kyrka i Abingdon

Kyrka i Abingdon

Puben vi velat äta på

Puben vi velat äta på

Abingdon Abbeys tillhörande byggnader

Abingdon Abbeys tillhörande byggnader

Abingdon Abbeys tillhörande byggnader

Abingdon Abbeys tillhörande byggnader

Teatern

Teatern

Vi gissar på att detta är resterna från själva klostret

Vi gissar på att detta är resterna från själva klostret

Vi gissar på att detta är resterna från själva klostret

Vi gissar på att detta är resterna från själva klostret

Det var roligt att ha sett dessa gamla städer med alla gamla byggnader! Man kanske hade behövt en dag till i Oxford för att verkligen få ut det mesta av den men jag tycker ändå det var roligt att få se det vi gjorde av den berömda universitetsstaden.

Kram!
Magda

One comment

  1. Lotta Hollström says:

    så många vackra bilder och en så vacker blomma jag ser i botaniska trädgården. Den vackraste av alla 🙂

    Kul att ni hann med så mycket ändå på en dag och att ni tog er till Abingdon. Synd att köket var stängt för de har fantastik god mat och det är så mysigt där.

Lämna ett svar