Sverige besök – Bristol och London-äventyr!

Det har tagit lite tid för mig sista tiden nu att få ihop ett blogginlägg för tiden räcker inte riktigt till. Idag är min sista lediga dag och sen jobbar jag 4 dagar till och sen är det slut! Knasigt vad augusti gått snabbt. Känns som att juli och augusti har varit 3 dagar tillsammans typ. Om 1,5 vecka är vi nere i värmen vid underbara medelhavet och om 2,5 vecka får vi äntligen träffa resten av familjerna och även våra karlskroniter! Mycket kul att se fram emot!

Men nu till själva blogginlägget! Förra lördagen kom ju Malin och My till Bristol! SÅ himla roligt att träffa dem igen. Tid är märkligt tycker jag för när man väl träffas efter så lång tid känns det precis som man sågs igår. Det var som tur var väldigt fint väder så vi begav oss på eftermiddagen till Brandon Hill och slappade i solen. Kul att få höra om vad som händer hemma i Sverige. På kvällen åt vi middag på en pub nära floden vid hamnområdet. Efter middagen gick vi längst med floden en bra bit, det var väldigt mysigt när det var mörkt! Erik visade att vi kunde se Mars, Saturnus och Antares på himlen, häftigt! Vi fick även se fyrverkerier från ballongfestivalen.

Söndagen bestod av massa shopping, tror vi spenderade 2 timmar inne på Primark! Det är ju så himla billigt där och Malin och My hittade mycket. På kvällen vandrade vi upp mot Clifton Suspension Bridge för att försöka se det sista ballonglyftet på festivalen. Det var en vacker kväll med knappt någon vind så vi kände oss ganska säkra på att de skulle kunna lyfta och vi var inte själva om att tänka att gräsplätten vid observatoriet ovanför bron var ett bra ställe att stå på för att se ballongerna… Vi lyckades hitta en hyfsad plats att stå på men det tog ett tag innan vi ens såg en ballong så jag blev nästan lite osäker på om det blivit inställt! Sen kom det upp luftballonger. Tycker det är något häftigt med dem. Så vackert när de stiger upp mot skyn. Tyvärr var vinden inte till vår fördel så ballongerna åkte bort från oss men det var vackert ändå. Tror det var 20-30 luftballonger uppe i luften samtidigt! Efter en stund hittade vi en liten gräsplätt att ha vår lilla picknick på, det blev en riktigt mysig sommarkväll med vacker utsikt över bron.

DSC_1477 DSC_1483 DSC_1486

På måndagsförmiddagen tog vi bussen till London. Det tog en stund att komma till hotellet från Victoria station till Paddington station och Malin och My fick kämpa med sin tunga väska i tunnelbanan men tillslut kom vi rätt och efter en sen lunch promenerade vi en lång runda. Vi började med Kensington Gardens, genom Hyde Park, förbi Buckingham Palace till Big Ben och över för att kolla på London Eye. Jag älskar verkligen London! Det är en så vacker stad och det är något med atmosfären som jag tycker så mycket om. Tyvärr var det mer turister där nu än när jag och Erik var där i april men det är väl svårt att undvika i semestertider. Vi tog tunnelbanan från Waterloo station upp till Kings cross St Pancras-station, där fanns det en Harry Potter butik, de hade allt möjligt roligt! Efter det åkte vi ner till Piccadilly Circus och åt middag på en Hardrock-café liknande restaurang fast denna var med Hollywood-tema. Ganska trevlig men jag tycker det var lite för hög musik (ja jag vet att jag är en gammal tant egentligen) men maten var god.

Malin vid Kensington Garden

Malin vid Kensington Garden

Söta tjejer!

Söta tjejer!

Hyde Park

Hyde Park

Princess Diana Memorial

Princess Diana Memorial

DSC_0028 DSC_0035

Get that Snapchat!

Get that Snapchat!

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Buckingham Palace från St James's Park

Buckingham Palace från St James’s Park

Pelikaner i St James's Park

Pelikaner i St James’s Park

My och Big Ben!

My och Big Ben!

DSC_0067 DSC_0077 DSC_0081

Det var galet lång kö för att få ta foto vid denna vagn...

Det var galet lång kö för att få ta foto vid denna vagn…

IMG_5315

DSC_0087

Frukosten på tisdagen serverades i ett pyttelitet rum i hotellet där de tryckte in lite för många människor för att det skulle kännas bekvämt. Sen tog vi bussen till Notting Hill (Notting Hill en av Mys favoritfilmer!) och kollade på den blå dörren, gick förbi marknaden på Portobello road och kollade på bokaffären. Det var så himla länge sen jag såg den filmen men jag ska nog se den för det blir kul att kunna känna igen sig nu! Vi hittade en Banksy-affär där de sålde en massa av hans målningar i olika format, vi alla köpte med oss lite hem. Roligt! Om ni inte vet vem Banksy är kan ni läsa det här. Det sista jag hann med tillsammans med Malin och My var att gå i lite butiker på Oxford street och även ett Victoria Secret besök innan jag gick till busstationen och tog bussen tillbaka till Bristol. Nu dröjer det nog några år innan vi kommer tillbaka till London igen! Som sagt en av mina absoluta favoritstäder!

Notting Hill

Notting Hill

DSC_0100 DSC_0110 DSC_0117 DSC_0122 DSC_0112

Det var en väldigt mysig helg! Så himla kul att få massa kvalitetstid med Malin och My, snart ses vi igen!!

Kram
Magda

One comment

Lämna ett svar